Putte i Parken, Karlskoga

SONY DSC

Carola räddade Putte på Torget
Årets nyhet med Putte på Torget i samband med Putte i Parken blev till en flopp om man ska tro de vakter som jobbat på torget under festivalen. Karlskogaborna har tyckt att priset varit för högt och helt enkelt valt bort Torget, tror de som varit på plats. Många har dock stått utanför och ”gratislyssnat”, så kanske ändå behovet fanns?
Undantaget var Carola som, även om det såg tunt ut bara någon kvart innan hennes framträdande. Men, när hon, som en stormvind, äntrar scenen är det fullsatt till sista stol och en väldigt blandad och entusiastisk publik.
Det är Elvis och dessutom Barbara Streisand som är temat för kvällens konsert. Bakom sig har Carola ett 13-mannaband inklusive tre riktigt lysande bakgrundssångare, så det är absolut inget fel på draget.

Carola presenterar konserten som en hyllning till sina föräldrar som älskade dessa artister, men också till minnen, till livet och naturligtvis till dessa två gigantiska legender inom musik och film.
Konserten är uppdelad i två avdelningar, först en Elvisdel med ett oerhört tryck där alla de gamla godingarna finns med, och det här gör hon på ett lysande sätt. Hon varvar rock´roll som Blue Suede Shoes och Burning Love med ballader som In the Ghetto och Love me Tender i ett högt tempo och stor säkerhet. Det här är riktigt bra och ypperligt uppbackat av bandet.
Den andra avdelningen således tillägnad Barabara Streisand. I ny outfit, en hellång orange blåsa övergår Carola till att blanda Streisand med lite mer mellansnack till publiken och i den delen brister det en aning. Men med låtar som Woman in Love, Enough is Enough och Walk a Mile in My Shoes må hon vara förlåten. Lite text- och dansmissar är också ursäktade.
Många gillade även hennes besök ute bland publiken där tillfälle till en kram och en kort pratstund med superstjärnan blev till verklighet för några lyckligt utvalda.
Med extranumret Glory Halleluja ringade i öronen på väg mot parkeringen så måste sammanfattningen bli att denna schlagerikon håller väldigt bra fortfarande. Att göra denna hyllning till mor och far med Elvis och Streisand-låtar verkar vara på fullaste allvar förstår man när hon säger att materialet även har testats i studio.
Passar här på att flika in ett litet tips till den rutinerade sångerskan: Carolina Wallin Perez har gjort karriär av att enbart tolka Kent-låtar. Något hon gör bättre än originalet enligt många kritiker. Kanske Carola skulle göra detsamma med Elvis digra produktion. Det skulle funna funka om man får tro att publikreaktionerna är äkta vara.
Att hennes internationella karriär gick i stå kan man ibland förundras över. Kanske hon valt fel människor runt omkring sig. Publiken på Torget i Karlskoga var i alla fall nöjda med vad de fick sig till livs under de knappa två timmar hon gav. Men i övrigt får nog Lagerstam & Co fundera på Torgetavdelningen till nästa års PIP, om det nu blir någon mer, det får väl den närmsta framtiden utvisa.

BJÖRN REIMERS

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*