Canadian Club på Red Brick

Kvällen då Canadian Club välte Red Brick
Efter ett tag i träda är Karlskoga Rock- och Bluesförening på banan igen. Nypremiären blev på Red Brick i Karlskoga och det blev en riktig rökarkväll som kommer att sitta kvar i väggarna på ”andra våningen” under lång tid. Gästerna var Canadian Club från Ljungby. Tre killar som vikt sitt musikaliska liv åt att hylla Totta Näslund. Till giget hade de också bjudit in Bengan Blomgren och Nikke Ström, två levande legender inom blues, progg och det göteborgska musiklivet, som också kamperat med Totta från tidigt 70-tal och till hans tragiska död 2005.

– Under flera år hölls en konsert till Tottas minne, berättade Thomas Einarsson, gitarrist och sångare i bandet. När detta klingade av tyckte vi det var synd och tog då upp den tråden. 2012 bjöd vi in Nikke och Bengan att medverka och på den vägen är det.

– Jag har följt Tottas musik sedan tidigt 80-tal så att få med dessa två giganter är fantastiskt. De är ju våra idoler, säger Thomas med fullt allvar i blicken.

Till spelningen i Karlskoga hade också Erik Harrström bjudits in. Erik mest känd för Karlskoga genom att han ersatt Peter Dahl i karlskogabandet ELS. Utan några som helst repetitioner dunkade de igång med ”Ain´t Your Business” till den välfyllda lokalens jubel. Det var så välfyllt att bandet hade fullt sjå att ta sig från logen till scenen. Det finns bara ett ord för detta, succé! Det radades sedan upp ett pärlband av genuin blues som ”Combination Boggie” ”Saturday Night Boogie”, ”We Play The Blues for You” för att nämna några. En makalös stämning byggdes upp, så het att man efter ett antal låtar var tvungna att slå upp fönstren på vid gavel.

Kanske var det när Nikke Ström meddelade att denna dag, den 18 oktober, skulle legendaren Chuck Berry fyllt 93 år och Erik Harrström spontant stämde upp i ”You Never Can´t Tell” där grabbarna givetvis hängde på, som stämningen nådde maxhöjd.

Canadian Club tar verkligen Tottas musik på fullaste allvar. Både Thomas Einarsson och Tom Johansson har bluesen i rösten och understödda av en av landets mest kompetenta bluesgitarrister i Bengan Blomgren samt givetvis Nikke Ströms gamla slitna Fenderbas så kan det bara bli succé.

Det är kul att Rock- och Bluesklubben är igång igen, deras arrangemang har varit saknade. Nu verk

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*