Allt vi kan räkna hem

Krönika publicerad i KT/KK 2018

En reflektion så här ett dygn innan rösträkning. Efter att nu ha lyssnat på och följt våra partiledare i slutspurten så, hur det än kommer att gå med röster och sedermera en regeringsbildning, finns det några saker vi redan kan räkna hem:

 10 000 fler poliser/polisanställda vill alla ha så det är så gott som klart. Tryggheten är återskapad på våra gator och torg.

 Gängkriminaliteten är nästan redan utrotad och skjutningarna ett minne blott, det har samtliga ”lovat”. Gängen sitter inlåsta på låga tider och utgör inte längre något hot.

 Bristen på sjuksköterskor, läkare och övrig vårdpersonal är även det ett minne blott. Oavsett skattehöjningar eller skattesänkningar som ska detta genomföras. Alla tycker lika och lovar stort.

 Räkna med att alla vårdköer också är helt utraderade under denna mandatperiod. Ytterligare ett unisont ”löfte”.

 Lärarbristen och bristen på behöriga lärare är inte längre något problem. Under de kommande 4 åren är skolorna fulla av entusiastiska lärare.

 I och med lärarnas återtåg så är skolresultaten också i hamn. Även här spelar färgen på regeringen ingen roll. Räkna med att vi är i hamn även här.

 Pensionärernas skatt ska revideras och likställas med lönearbete.

HUR alla dessa löften ska infrias har vi dock inte fått någon som helst förklaring till, men det är väl bara formaliteter. Har man ”lovat” så har man väl även en plan, eller…….?

Lite mer diffust är det kring klimat- och integrationspolitiken. Där får vi avvakta även om man talat om vikten av breda lösningar. Vi får nog räkna med att de tre största partierna fortsätter den inhumana vägen och fortsätter vägra familjeåterförening och permanenta uppehållstillstånd.

När det gäller klimatpolitiken så är det enda parti som fattat vad det handlar om mer eller mindre utraderat och har kanske till och med problem med 4%-spärren.

Lokalt så vet vi att Karlskoga lasarett gällande akut- och förlossningsvård är ohotat. Även här oavsett partifärg. Att oroa sig för vad anställda och tjänstemän säger är bara onödigt. Alla tomma platser efter de som sagt upp sig ska fyllas och det där med sommarstängt BB, ja åtminstone om blått får makten, är även detta ett minne blott.

Då har ni fått en hygglig bild av vad vi har att vänta efter valet, oavsett partifärg, oavsett statsminister. Viss känns det ändå rätt så tryggt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*